Η δική μας εκδοχή ενός ευκολόπιοτου λευκού από την τοπική ποικιλία ασπρούδι που
μπορεί να συνοδεύσει όλα τα φαγητά. Το λευκό ΥΑΔΕΣ έχει ανοιχτό χρυσοκίτρινο χρώμα,
ελκυστική μύτη φρέσκων αρωμάτων που θυμίζουν πράσινο μήλο και αχλάδι σε φόντο
εσπεριδοειδών.
Η κομψή οξύτητα, το καλά ισορροπημένο αλκοόλ και ο έντονος ορυκτός χαρακτήρας που
συνοδεύεται από το καθαρό φρούτο μας δίνουν ένα κρασί που ταιριάζει πολύ με τη
Μεσογειακή κουζίνα ή μόνο του ως απεριτίφ.
Ένα καθημερινό και ταυτόχρονα εκλεπτισμένο κρασί όπου ο πικάντικος χαρακτήρας του
Syrah συνδυάζεται αρμονικά με την ορυκτότητα του terroir.
Απαλό ροζ χρώμα και κομψή μύτη από άνθη ροδακινιάς, φρέσκα κόκκινα φρούτα και νότες
ορυκτότητας. Πληθωρικό στο στόμα με χαρακτηριστικά αρώματα μικρών κόκκινων
φρούτων και μακρά επίγευση.
Συνδυάζεται εύκολα με πλατώ αλλαντικών και τυριών, ιταλική κουζίνα ή σαν απεριτίφ.
Μια διαφορετική έκφραση του κόκκινου για τους λάτρεις του αλλά και μια ασφαλής
επιλογή για αυτούς που δεν αγαπούν την τανίνη . Απόλυτα τέλειος συνδυασμός ντόπιου
βερτζαμί και διεθνούς syrah. Οι λίγες μέρες εκχύλισης και οι νεαροί αμπελώνες δίνουν μια
έντονη γεύση από ζωηρά κόκκινα φρούτα, δροσιστική οξύτητα και μεταξένιες τανίνες.
Απολαύστε το με barbeque, γάστρα αλλά και μόνο του. Πίνεται και δροσερό προσφέροντας
μια ασφαλή επιλογή για τους ζεστούς μήνες του χρόνου!
PREMIUM ΟΙΝΟΙ: Single Origin οίνοι που αντανακλάται πλήρως η πηλώδης σύσταση
του εδάφους
H καλύτερη δεξαμενή της χρονιάς αποτέλεσμα της προσεκτικής διαλογής σταφυλιών με
πολύ καλή ωριμότητα και συμπύκνωση. Ζύμωση με ιθαγενείς ζυμομύκητες και παραμονή
του νέου οίνου για τρείς μήνες σε δεξαμενή μικροοξυγόνωσης.
Χαρακτηριστικά: Κρασί με υψηλό γαστρονομικό ενδιαφέρον. Κομψή μύτη με αρώματα
βουτύρου, μελιού, ροδάκινου, νότες από γιασεμί και νύξεις ορυκτότητας σε ήπια ένταση.
Το στόμα είναι μέτριο προς γεμάτο με ισορροπημένη οξύτητα και χαρακτηριστική λιπαρή
αίσθηση.
Ταιριάζει με: μαλακά κίτρινα τυριά, πουλερικά με λευκή σάλτσα, λιπαρά ψητά ψάρια,
ζυμαρικά με απαλές λευκές σάλτσες.
Το Thiamis είναι ένα λευκό ξηρό και καλά ισορροπημένο κρασί με κρυστάλλινο κίτρινο
χρώμα και πρασινωπές ανταύγειες.
Ιδιαίτερα αρωματικό και φρουτώδες κρασί που παράγεται από το μοναδικό Ασπρούδι της
Ηπείρου. Τα σταφύλια για το Θύαμις προέρχονται από το αμπελοτόπι ‘’Τσιφλικι’’ με πολύ
χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και απόλυτη φροντίδα κατά την οινοποίηση.
Χαρακτηριστικά: Στη μύτη είναι έντονο και πολύπλοκο με αρώματα εσπεριδοειδών, ώριμων
ροδάκινων και βερίκοκων και τροπικών φρούτων όπως μάνγκο και ανανά. Στον ουρανίσκο
είναι ένα κρασί με εξαιρετικά φρέσκια γεύση, δροσιά και φινέτσα. Μακρά εσπεριδοειδής
και mineral επίγευση.
Συνδυάζεται υπέροχα με φρέσκες σαλάτες, θαλασσινά και ζυμαρικά.
Οι νεαροί αμπελώνες της μαλαγουζιάς μας, σε ένα αμπελοτόπι πλούσιο σε άργιλο, η
προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, η αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη
θερμοκρασία καθώς και η παραμονή του κρασιού για 2 μήνες στις οινολάσπες του,
έδωσαν ένα κρασί με φρεσκάδα, νεύρο, ζωντάνια και λιπαρότητα.
Χαρακτηριστικά: Αρώματα κίτρου, λεμονιού, λευκών άνθεων που συμπληρώνονται με
νύξεις πράσινης ελιάς. Στο στόμα τα αρώματα ακολουθούνται από ζωηρή οξύτητα και
τραγανό χαρακτήρα τα οποία ισορροπεί η ήπια λιπαρότητα. Διαρκής λεμονάτη επίγευση.
Ταιριάζει με: φρέσκα λευκά τυριά, σαλάτες με dressing εσπεριδοειδών, πουλερικά,
τηγανιτά ψάρια αλλά και ψάρια στα κάρβουνα.
Μια διαφορετική εκδοχή από το ασπρούδι όπου η οινοποίηση έχει καταβολές από την παράδοση. Μεγάλη παραμονή των στεμφύλων με το μούστο, ζύμωση με ιθαγενείς ζυμομύκητες, ελάχιστη περιεκτικότητα σε θειώδη και καμία άλλη ανθρώπινη παρέμβαση. Το κρασί ωρίμασε στις φίνες λάσπες του για τέσσερις μήνες.
Χαρακτηριστικά: Αρώματα κίτρου και περγαμόντο σε φόντο άνθεων πορτοκαλιάς και ώριμων εσπεριδοειδών. Πλούσιο στο στόμα όπου επιβεβαιώνονται όλα τα αρώματα με υπέροχη πυκνότητα. Ελαφριά παρουσία τανινών με μεγάλη και διαρκή επίγευση.
Ταιριάζει με: Ελληνικά παραδοσιακη κουζινα , κρέατικα , γλυκόξινες γευσεις και πικάντικα πιατα
Δεν έχει φιλτραριστεί, συνεπώς έχει αισθητή θολερότητα και πιθανό λεπτό στρώμα ιζήματος στον πάτο της φιάλης.
Ένα κομψό και φίνο ροζέ από το σπάνιο τοπικό Μαυρούδι. Τραγανό με λιπαρή γεύση που συνοδεύεται από μακρά και mineral επίγευση. Ένα κοσμοπολίτικο ροζέ που ανεβάζει τον πήχη ψηλά στο Μαυρούδι.
Χαρακτηριστικά: Απαλό ροζ χρώμα με κομψή μύτη που χαρακτηρίζεται από αρώματα λευκών λουλουδιών, ρόζ κερασιού, βερίκοκου, βανίλιας και νότες ορυκτότητας. Γεμάτο στον ουρανίσκο με ισορροπημένη δροσιστική οξύτητα και μακρά και mineral επίγευση.
Ταιριάζει με: Πιάτα της καλοκαιρινής μεσογειακής κουζίνας, τηγανιτούς μεζέδες, καθώς και ψάρια.